fbpx

Mistä liikeidea?

Sinulla voi olla jokin tieto tai taito, jonka haluat välittää maailmalle tai voit miettiä mikä tuote tai palvelu puuttuu tai onko joku muu sanonut, että ”oispa kiva, jos olisi…” Teetkö toimintaa netissä vai jossakin paikassa? Jos teet tietyllä alueella, niin tulee selvittää riittääkö asiakkaat, jotka ovat valmiita ostamaan. Netissä mahdollisuudet voivat olla rajattomat.

Riittääkö resurssit?

Alussa ei tarvitse kaiken olla täydellistä vaan toimintaa voi ja kannattaa kehittää järkevästi. Tietysti jotkut liiketoimintamallit vaativat enemmän investointeja, mutta toisissa taas pääsee alkuun muutamalla satasella. Muista, että se on samalla sijoitus itseesi ja omaan koulutukseen, josta on hyötyä myöhemminkin vaikka ensimmäinen liikeideasi ei onnistuisi. Yrittäjyyskokemuksesta on hyötyä tietysti myös palkkatyössä.

Osaanko?

Sinä opit. Jokainen meistä joutuu opiskelemaan ja selvittämään asioita. Autan sinua matkallasi, että tiedon saanti voi olla hauskempaa ja helpompaa! Suurin este usein yrittämiselle on pelko. Kerran, kun heittäydyt, niin siitä se lähtee. Vain tekemällä asiat etenevät, ei haaveilemalla.

Ehdinkö?

Jokainen voi myös oppia ajanhallintaa ja keskittymään merkityksellisiin tehtäviin. Yrittäjänä olo ei tarkoita, että on tehtävä 8 tuntia päivässä töitä viitenä päivänä viikossa tai enemmän. Jokainen luo ajankäyttönsä itse. Sinä päätät itse. Tehokkaalla keskittymisellä voi tehdä muutamassa tunnissa päivän työt tai kahdeksassa tunnissa enemmän. Ihan kuten haluat. Joskus voidaan tehdä enemmän ja toisinaan vähemmän. 

Entä, jos en heti onnistu?

Se on ok. Yrittäjäksi, osaajaksi ja menestyjäksi jokainen kasvaa omaa tahtia. Joskus se tapahtuu nopeasti, toisinaan vuosien jälkeen. Useimmat menestyneet lähtevät korkeaan lentoon useiden epäonnistumisten kautta. Tiedon hankkimiseen menee myös todella paljon aikaa ja pienten asioiden tekemiseen. Siksi sinulle on tarjolla apua, joka pohjautuu vuosien kokemukseen. Jokainen yritysidea ja käytännön tekeminen vie kuitenkin sinua eteenpäin. Jos ei mitään tee, niin mikään ei varmasti muutukaan sinun henkilökohtaisessa elämässä eikä asiakkaat saa koskaan kokea sinun osaamistasi.

Mitä muutkin ajattelevat?

Ihana aihe. Uskomukset ja muut ihmiset. Miksi jäisit toteuttamaan muiden uskomuksia vanhasta maailmasta? Mitä saavutat sillä, että olet kuunnellut naapuriasi tai kummin kaiman serkkua? Todennäköisesti et mitään. Ole mielummin esimerkki ja luo tuleville sukupolville hyvinvointia ja jaa osaamistasi. Luo upea oma todellisuus. Jos jollakin toisella on yrittäjyydestä huonoja kokemuksia, niin se ei tarkoita, että sinullakin tulee olemaan. Löydä oma heimosi!

Vieritä ylös