fbpx

Matka Mahdollistajaksi.

Unelma ei vie eteenpäin. Suunnitelma ja tavoitteet tekevät tulevaisuutesi. Yrityksen perustaminen voi olla hauskaa ja pienestäkin ajatuksesta voi kasvaa suuri tulevaisuus juuri sinulle. Jokainen voi aloittaa oman yritystoiminnan helposti ja hauskasti matalalla kynnyksellä. Toiminta voi olla pientä tai suurta. Kokemukset kasvattavat, joten kannattaa alkaa tekemään. Sinullakin voi olla työ, joka ei tunnu työltä. Jos tiput, niin nouset kuin Feeniks ja lennetään uudelleen. Mahdollista asiakkaillesi lisäarvo ja itsellesi hyvinvointi.

Aloita pienestä. Kokeile tehdä joka päivä jotakin, voit vaikka innostua. Älä tavoittele täydellisyyttä heti. Parempi tehdä vähän kuin jättää kokonaan tekemättä.

Vaikeinta on tehdä päätös, joka on avain huomiseen.

Entä, jos et nyt tee päätöstä vaan siirrät sitä taas huomiseen ja sitten ensi kuuhun ja ensi vuoteen. Silloin et myöskään etene. Me ihmiset olemme hyvin mukavuudenhaluisia ja turvallisuudentunne on perustarve. Muutos voi pelottaa ja on vaikea kumota esteitä matkalla. Esteet voivat olla oikeita hidasteita tai sitten pelkkiä uskomuksia. Todistetusti ne, jotka tekevät nopeita päätöksiä, niin myös menestyvät. 

Tietysti ensin pitää laittaa resurssit kuntoon, että on mahdollista aloittaa toiminta. Aloita siis suunnittelemalla oma ajankäyttösi ja tavoitteet. Kun tavoitteet ovat asetettu oikein, niin tuloksia on mahdollista saada. Tekeminen on mukavaa, kun on mitattavia tuloksia. Kun tuote tai palvelu on kunnossa, niin alkaa kaikista hauskin vaihe, joka on markkinointi. Siinä testataan käytännössä kysyntä, jonka seuraaminen on mielenkiintoista. Sen jälkeen erityisesti se ensimmäinen ansaittu euro on uskomattoman upea tunne.

Miten matka mahdollistajaksi alkaa?

Mahdollistaja tarvitsee intohimoa, kykyä kehittää jotakin uutta ja motivaatiota. Suurin este on pelko. Kuulostaako tutulta? Jos ei niin kaikki on tosi hyvin. Jos vähän pelottaa, niin sekin kuuluu asiaan. Aina pitää myös hieman hävettää, kun luo jotakin uutta. Kun yritys herättää tunteita, niin ollaan oikeilla jäljillä. Kun alkaa luomaan jotakin, niin se muuttuu todeksi. Ensimmäinen harjoitus on visioida “Missä haluat olla ensi vuonna tai kolmen vuoden kuluttua? Oletko tyytyväinen tähän hetkeen vai tuletko uuteen maailmaan?” Yrittäjänä voit itse kehittää toimintaa, päättää työajoista ja ansaita paremmin. Tai kenties sinulle on tärkeämpää oma hyvinvointi ja vähemmän töitä?  Yrittäjyys voi olla yksinkertaista, mukavaa, helppoa ja hauskaa. Se kuitenkin vaatii aluksi työtä, jotta pääsee vauhtiin.

Kun päätät ottaa seuraavan askeleen kohti oman todellisuuden luontia, niin tervetuloa matkalle uuteen maailmaan, jossa suunnitellaan perinteiset rakenteet uusiksi. Jos niin tahdot. Yrittäjyyttä voi toki tehdä myös perinteisellä mallilla. Pääasia, että tuotat juuri sinun asiakkaillesi lisäarvoa, joka mahdollistaa sinun oman elämäntavan. Mikä on sinun tapa elää?

Yrittäjyyteen kuuluu myös kaikki ilot ja surut. Joskus juhlitaan ja toisinaan ei. Mahdollistajan pitää sietää hieman epävakaata arkea ja asiat eivät ole ennustettavissa etenkään alussa. Kun aloitat, niin olet ottanut jo suuren askeleen! Ole kuin Ikaros; lennä korkealle menestykseen, mutta pidä jalat maassa, niin pääset perille. Jos kuitenkin haluat vielä jäädä vanhaan, niin sekin on ok. Voit palata koska tahansa yrittäjyyttä suunnittelemaan.

Vieritä ylös