fbpx

Moikku!

Olen Linda ja intohimoni on valmentaa ihmisiä löytämään oma juttu ja lentämään korkealle. Olen saanut tehdä paljon erilaisia juttuja ja kehitystyö on iso osa arkeani. Vain muutos on pysyvää ja jos haluaa jotakin kokea, niin täytyy kulkea eteenpäin rohkeasti. Aina ei voita, mutta siinä oppii uutta. Se on iso sijoitus itseensä. Yrittäjyyden taidoista on hyötyä kaikkialla. Yrittäjyydessä parasta on kehittää omaa tuotetta ja antaa lisäarvoa muiden ihmisten matkalle. 

Muistan, kun alakoululaisena keräsin luonnosta kukkia ja kävin myymässä niitä 90 -luvulla naapureille. Yksi kivoista jutuista oli myös ottaa tyhjiä ruokapakkauksia ja rakentaa niistä kauppa, johon hinnoittelin tuotteet. Yläkoulussa olin varma, että aloitan kampaajan työt. Huomasin kuitenkin pian, että sellainen luovuus ei asu sisälläni. Yrittäjyyden ajatukset jäivät ja lähdin perinteiselle alalle. Minusta tuli hoitaja ja menin töihin kuntien ja yksityisten yritysten palvelukseen. Siellä toimin vuosina 2003-2014. Työ on erittäin tärkeää, mutta palkkaa ei pysty nostamaan kuin tietyn määrän ja työajat olivat usein haastavia. Tykkäsin tosi paljon olla asiakkaiden kanssa ja tein lähes koko urani kotikäyntejä, jossa pääsin liikkumaan vapaasti. Ehdin myös yhden talven asua Intiassa perheeni kanssa ja matkustelimme Euroopassa myös seuraavan talven maata pitkin. Sen jälkeen palasin Helsinkiin ja lopulta asetuin Päijät-Hämeeseen.

2014 päätin opiskella yrittäjän ammattitutkinnon ja perustin oman hoitoalan yrityksen. Parin vuoden kuluttua totesin, että tämä juttu ei omalla alueellani toimi enkä pysty tekemään niin paljon töitä kuin pitäisi. Ensin asiakkaat ja sitten toimistotyöt. Perheellisenä tämä ei ollut mahdollista. Kyllä siitä tappiota tuli, mutta yksi kokemus enemmän oli taas kertynyt. Vuodesta 2016 olen ollut mukana vapaaehtoisena järjestämässä erilaisia tapahtumia erityisesti nuorille aikuisille ja vaikuttamassa yhteiskunnallisesti. 

Päätin silloin, että on tehtävä jotakin millä voisin auttaa ihmisiä laajemmin hauskalla tavalla. On tärkeää ennaltaehkäistä kuin ratkaista jo syntyneitä ongelmia. Opiskelin yhteisöpedagogiksi ja kävin kauppatieteen opintoja sekä työskentelin lähes kolme vuotta projektipäällikkönä ja toiminnanjohtajana suuressa organisaatiossa kehittäen mm. nuorten yrittäjyyttä. Työtä riitti paljon, mutta toiminta oli lähes samanlaista kuin oman yrityksen pyörittäminen. Välillä tein tapahtumia ja toisinaan rekrytoin uusia työntekijöitä. Iso osa työstä oli lisäksi mm. raportointia, taloushallintoa, markkinointia ja sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. 

Nykyään olen keskittynyt täysin auttamaan uusia yrittäjiä ja kehittämään olemassa olevien yritysten toimintaa. En pelkästään valmenna vaan myös teen puolestasi mielellään käytännön asioita, joita voi etänä tehdä. Kehitän jatkuvasti omaa toimintaa. Vaikka käytännön työt tulee tehtyä yksin, niin omat valmentajat ovat säännöllisesti taustatukena. Yksin työskentely ilman verkostoa ei kovin pitkälle kanna, jos ei ole ketään, jonka kanssa puhua yrittäjyydestä. Viemme asiat suoraan käytäntöön ja tuloksen näkee nopeastikin. On todella kiva tehdä käytännössä asioita, tervetuloa Mahdollistajiin. 

Tulevaisuudessa meillä kaikilla on varmasti oma y-tunnus ja vapaus valita. Unelmat eivät kuitenkaan pelkästään elätä vaan varmistan aina, että liiketoiminta on myös kannattavaa. Yrittäjyys on liiketoimintaa, jonka tulee tuottaa sinulle euroja, jotka sinä olet ansainnut tuottamalla lisäarvoa asiakkaillesi. Yrittäjyys mahdollistaa mielekkään elämän asiakkaillesi ja sitä kautta sinulle itsellesi.

Nopeaa ja helppoa neuvontaa yrittäjyyteen.

Vieritä ylös